top of page

Tajne poslovanja najuspješnijeg i finacijski najstabilnijeg kluba u regiji, Zdravko Mamić

 

 

 

Izvršni (do)predsjednik najtrofejnijeg i financijski najstabilnijeg hrvatskog nogometnog kluba, Zdravko Mamić, održat će predavanje na temu "Tajne poslovanja najuspješnijeg i financijski najstabilnijeg kluba u regiji" u organizaciji Udruge MBA Croatia. Skupljanje je u 17:50, a početak predavanja u 18:00 sati. 

Napomena svim novinarima da za ovo predavanje trebaju najaviti svoj dolazak na e-mail: aco.momcilovic@mba-croatia.com

Prilikom registracije možete uzeti spužvasti crveni nosić i donirati 15 kn za udrugu Crveni Nosevi.

Sponzor nagrade, tvrtka Capitol Festival – Prva aukcijska kuća u Hrvatskoj, u nagradnoj igri će pokloniti jednu grafiku iz vlastite produkcije. ( www.capitolfestival.hr )

Cilj predavanja je detaljnije objasniti i približiti publici način poslovanja GNK Dinamo.
Kao predsjednik uprave najuspješnijeg i financijski najstabilnijeg kluba u regiji g. Mamić će pričati o tome kako je biti prvi čovjek i operativac tako velike tvrtke. Poslovanje sportskog kluba je ipak nešto drugačije od drugih sektora jer je veliki dio prihoda varijabilan; posebno u Hrvatskoj i na primjeru Dinama. Naime, ekonomska situacija u svijetu i Hrvatskoj utjecala je i na sportske klubove i njihovo poslovanje, a to je kod Dinama posebno izraženo jer klub nema prihode kao ostali klubovi istog ili sličnog ranga. Konkretno, najveći dio budžeta nogometnih klubova iz Njemačke, Engleske, Španjolske, Austrije, Švicarske i ostalih razvijenih zemalja sastoji se od televizijskih prava, prodanih ulaznica, ugostiteljstva na stadionima, marketinga i prodaje navijačkih artikala, a sve to u Dinamu ne čini niti 5 % potrebnog budžeta za održavanje ovako visokog nivoa.
Kako, na kojim tržištima i na koji način Dinamo prihoduje sredstva pomoću kojih uvjerljivo dominiraju regijom posljednje desetljeće? To i još puno zanimljivosti iz privatnog života te „poslovne trikove“ otkrit će gospodin Mamić na predavanju.

Ukratko o predavaču:
Zdravko Mamić rođen je 16.7.1959. u Bjelovaru, a od samog početka bio je vezan uz nogomet i Dinamo. Sam se bavio nogometom u mlađim danima, a iako mnogi pričaju kako je bio talentiran svoj vrhunac dosegnuo je van terena; naravno, također u nogometu. Desetljećima je bio vezan uz Dinamo, a gotovo da nema funkcije koju nije obavljao: od navijača, predsjednika pa do vlasnika najdražeg kluba.
Izvršni (do)predsjednik kluba postaje 2003.godine i zajedno s predsjednikom Mirkom Barišićem počinje prvo sanaciju golemih dugova, a potom i streloviti uspon Modrih. Dinamo je tako danas, 11 godina kasnije, uvjerljivo najtrofejniji hrvatski, a financijski najstabilniji klub u regiji te stalni sudionik UEFA natjecanja. Naravno, upravo fantastičan smisao za posao, prepoznavanje igrača i brojne druge kvalitete koje krase jednog od najboljih nogometnih djelatnika u povijesti naše države svakako su zaslužni za Dinamo kakav danas imamo.

bottom of page