top of page

MBA Croatia predavanja

Milan Bandić: "Upravljanje gradom"

U četvrtak, 18. rujna 2014. u prostorijama HGK u Zagrebu, Nova Cesta 3-7 gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić održao je predavanje na temu upravljanja gradom. Početak predavanja je u 18h.

 

7 milijardi kuna proračuna, petina stanovnika, više od polovice ukupnog prometa i preko trećine izvoza RH čine grad Zagreb jednom od najkompleksnijih i najvećih institucija u Hrvatskoj.  Stoga je prilikom upravljanja gradom potrebno kvalitetno strateško i operativno planiranje.

 

Strateški razvoj grada obuhvaća nekoliko cjelina:

1. Konkurentno gospodarstvo

2. Razvoj ljudskih potencijala

3. Zaštita okoliša i održivo gospodarenje prirodnim resursima i energijom

4. Unapređivanje prostornih kvaliteta i funkcija grada

5. Unapređivanje kvalitete življenja

6. Unapređivanje sustava upravljanja razvojem

 

Osim toga, u vlasništvu grada Zagreba je i dvadesetak tvrtki odnosno ovisnih trgovačkih društava te je operativno funkcioniranje iznimno složeno. Članstvom RH u EU gradu Zagrebu je omogućeno korištenje resursa iz nekoliko desetaka fondova poput IPA, Twinning, Tempus, Erasmus Mundus itd. i biti će zanimljivo čuti na koje načine će grad Zagreb iskoristiti navedena sredstva.

 

Osim navedenih tema, kraj predavanja bio je rezerviran za diskusiju u manje formalnoj atmosferi i networking uz piće te nagradnu igru u suradnji sa aukcijskom kućom Capitol Festival.

 

Više informacija o samom predavanju dostupno je na Facebook stranici - "Upravljanje gradom".

Ulaznice su za članove udruge MBA Croatia besplatne, a u slobodnoj prodaji je cijena 50 kn, te se mogu kupiti preko sustava Entrio na ovom linku.

 

O predavaču:

Milan Bandić je na početku karijere radio u tvornici Ledo i u općini Pešćenica, a 1995. godine započinje političku karijeru (skupština grada Zagreba i hrvatski Sabor).

52. je zagrebački te je to njegov peti mandat. U službi je bio od 2000. do 2002. godine te nakon kraćeg izostanka biva ponovno izabran 2005. godine kada je nasljedio Vlastu Pavić.

 

O udruzi

MBA Croatia je udruženje polaznika i diplomanata MBA studija u Republici Hrvatskoj. Djelatnost Udruge je okupljanje i suradnja studenata na MBA studijima u zemlji i inozemstvu, organizacija predavanja i seminara, povećanje poznatosti prednosti studija MBA, povezivanje MBA studenata i diplomanata u poslovnim i društvenim aktivnostima.

 

Kontakt za informacije:

Goran Marinov

e-mail: goran.marinov@mba-croatia.com

bottom of page